info
pix
music
news
video
links
sponsor
contact
Soulflower

English Version

DJ Soulflower Vem är DJ Soulflower?

DJ Soulflower drivs av mig, Lina. Det går bra att hyra in mig som discjockey för klubbar, pubar, festivaler, caféer och privata fester.

Verksamheten är f-skatteregistrerad.

Ljus- och ljudanläggning finns för mindre lokal.


  In the beginning:

  (Skrivet 2009) Ett brinnande musikintresse har följt med mig sedan jag började lyssna på min fars Abba-band vid fem års ålder. Han hade även Beatles inspelat på rullband och jag fascinerades över inspelningsteknik. Hur kunde ljud komma ut från den där apparaten och hur fick de fast ljuden på tapen? Sedan upptäckte jag radio och jag spelade in Tracks varje lördag och skapade oändligt många blandband. I årskurs 3 började skoldiscon ta fart och jag blev den som var med och arrangerade fester, tecknade flashiga posters, tiggde godis, ordnade musik m m (musiktid: 80-tal). I tio-, tolvårsåldern vaknade mitt enorma hip hop intresse till liv och jag slukade allt från det rappande USA: Salt N Pepa, Run DMC, Public Enemy m fl. Sedan kom Englands London in mer och mer i bilden med sin house-, garage- och acidmusik. Snart stod jag och min kompis Petter (nej, inte rapparen) i en källare med våra senaste LP-, singel- och maxiskivor, föräldrarnas skivspelare, den egna ihopsnickrade ljusanläggningen och mixade och scratchade till nålarnas förfasning. Vi hade inga turntables direkt. Efter en tids övande ville vi spela för andra och vi tog oss an de mellanstadiediscon vi tidigare gått på. En gång, när vi var 13 år, fick vi följa med Petters granne, ljusteknikern, till Rättviksparken. Han ansvarade för ljuseffekterna i Lena Philipssons "Dansa i Neon show". Vår lycka var total, vi sprang runt och studerade varje discopryl in i minsta detalj. I högstadiet vände jag öronen till Europa och låg vaken långt in på nätterna för att lyssna till Radio Luxembourg i hörlurarna och köpte skivor utomlands så fort jag fick tillfälle.


   De senaste åren:

  (Skrivet 2009) Jag har arrangerat en hel del vanliga fester, diverse temafester och två festivaler för ideella föreningar, privat personer och klubbar, producerat radio, dj:at på mindre kända/okända hak samt andra tillställningar och då helt och hållet spelat andras musik. De senaste tre åren har jag dock mer och mer upptäckt tjusningen i att producera eget material och tycker mycket om den utvecklingen. Det är framförallt väldigt roligt och ger en större tillfredställelse.


   Instrument:

  (Skrivet 2009) Det hela började med de obligatoriska blockflöjtstimmarna i lågstadiet. Sedan var det dags att välja ett annat instrument. Jag ville spela trummor. Det tyckte inte mina föräldrar alls. Det slutade med pianolektioner, i fyra år... Jag kan därför läsa noter och är idag väldigt tacksam för de fyra åren när jag leker med synthen. Trumman är dock fortfarande ett av mina favoritinstrument, vilket kan höras i produktionen.


   Inspirationskällor:

  (Skrivet 2009) Livet. Framförallt vill jag lyfta fram lokala kvinnliga artister som inspirerar. Det finns mycket kvar att producera och reproducera inom musikbranschen. På den kvinnliga sidan finns det många artister som behöver mer utrymme. Musik ger energi, uttryck, inspiration, erfarenhet och är befriande helt enkelt.

  Jag är intresserad av att laborera fram och mixa ihop musik så är du intresserad är det bara att ta kontakt så kan vi producera fram asgrym musik. Jag jagar ständigt material att arbeta med så hör gärna av dig.


   Private listening:

  (Skrivet 2009) Själv lyssnar jag gärna på kraftfull rockmusik med förkärlek till feministiska artister, sedan jag längtat efter dem under uppväxten. Det var en riktig bristvara på den tiden och det enda som fanns tillgängligt för mig var typ från 60-talet och Joan Jett. Idag är det bättre. Det är fortfarande långt kvar till möjligheten att få se originella och självst�ndiga kvinnliga band och artister som ett självklart inslag på konserter, festivaler och klubbscener i vårt land. Hip hopen tycker jag generellt har ballat ur. Jag hoppas den finner sin väg tillbaka till den slagkraftiga och osexistiska anda som en gång fanns. När det glimtar till lyssnar jag gärna till det med. Det är fantastiskt med alla kvinnliga artister som växer fram och tar plats på sina villkor, mycket viktigt. Fram för mer kvinnokultur! Blandat är bäst och det gäller även min musiksmak.


   Skiva?

  (Skrivet 2009) Cd:n är klar och du kan lyssna på den här. Inspiration har hämtats ur närmiljön, kvinnors levnadsvillkor och "Gör det själv kulturen" - D.I Y. - Do It Yourself. Dansvänlig elektronisk musik med influenser fr�n house, hip hop, trance, techno, tribe, club och lokala artister. Musiken är tänkt att vara kraftfull, självklar, triumferande och stärkande.
  <<-- Tillbaka.
  <BGSOUND src="https://www.djsoulflower.com/music/musklick.mp3">
  Bion uppdaterades senast i maj 2009